Friday, 22. February 2019

dp

5277 POSTIME 0 KOMENTET

Fëmijët zviceranë kampionë të leximit

Përkundër vërshimit të telefonave mobil dhe kompjuterëve në përditshmërinë shtëpiake, fëmijët zviceranë lexojnë gjithnjë e më shumë në kohën e lirë.

Ali Podrimja – mixha: krijuesi tragjik

Sa herë dhe kudo në rruzullim, që një babë pikëllohet për të birin e sëmurë - dijeni se ai është shëmbëllimi i Ali Podrimjes!

Odiseja e refugjatëve eritreas

Pas Sirisë, Eritrea e ka kuotën më të lartë të azileve të pranuara në UE. Pesë gra eritrease rrëfejnë për frikën dhe shpresat e tyre.

Ëndërr

Të thirra. Më thirre. Grafulluam si lumenj. U ngritën në qiell Emrat e ngatërruar. Të thirra. Më thirre. Grafulluam si lumenj, Trupat tanë mbetën Zbrazët ballë njëri-tjetrit. Të thirra. Më thirre. Si lumenj...

Turizmi gjerman lulëzon falë zviceranëve

Pas holandezëve, zviceranët janë grupi i dytë më i madh i turistëve të huaj në Gjermani.

Nobelisti dhe i mbijetuari i Auswitchit: «Myslimanët po vërshojnë, pushtojnë dhe shkatërrojnë Evropën»

Myslimanët po vërshojnë, pushtojnë dhe shkatërrojnë Evropën. Shkrimtari hebraik hungarez dhe i mbijetuari i Holokaustit, Imre Kertész, i cili ka fituar Nobelin për letërsi më...

Këngë e pafund

Dua ta bëj këngën e pafund për ty Ku rrezaton shpirti këtu në Mesdhe, Një det dashurie më shungullon në gji: A je ti Euridikë?! A jam...

Në Prizren mbahet protesta mosfunksionimit të drejtësitë  

«Kërkojmë përgjegjësi», «Pse po i lejoni kriminelët të na vrasin», janë mbishkrimet që po mbajnë në duar protestuesit. Kjo protestë është iniciativë e familjarëve të...

Këshilltari i kryeministrit Mustafa avokat i djalit të tij në Gjykatë

Ka vazhduar gjykimi ndaj Besnik Mustafës dhe të tjerëve në Gjykatën Themelore të Ferizajt. Mbrojtja e tij ka vazhduar të insistoj se kjo është...

Veseli: Përfaqësuesit e shqiptarëve në Luginë i përgjigjen elektoratit të vet     

Kreu i Kuvendit Kadri Veseli ka folur për vendimin e tri komunave të Luginës për themelimin e Asociacionit të Komunave shqiptare në Serbi. Ai...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.