Donnerstag, 26. April 2018

dp

dp
4668 POSTIME 0 KOMENTET

Zviceranët janë të lidhur me telefonin fiks

Mbi 30 për qind e zviceranëve e përdorin telefonin fiks pesë deri shtatë herë në javë. Pavarësisht ekspandimit të telefonave celularë.

McDonald’s planifikon ngritjen e filialeve të reja në Zvicër

Pos Kinës dhe Rusisë, Zvicra për zinxhirin e restoranit është një vend premtues për zhvillimin e tregut të tij. Rrejeti i filialeve duhet të zgjërohet.

Ti

Të gjithë kalojnë, të gjelbër, të kuq... Ti je atje lart, e bardhë. Të gjithë grindavecë, të vrazhdë... Ti je atje lart, paqësore. Të gjithë kalojnë, dinak, tinëz... Ti...

Zemra

Si sot para 100 vitesh, më 12 nëntor 1915, lindi Roland Barthes, filozof, shkrimtar dhe kritik letrar francez. Vdiq më 26 mars 1980 si pasojë e një aksidenti në trafik.

Bankat zvicerane me të njëjtin reputacion si përpara krizës ekonomike

Për shkak të rezulatateve të mira në biznesin e vetë, bankat kanë mundur ndreqin imazhin e tyre në opinion, thonë hulumtimet.

Të rinjtë rrezikojnë 14 vite jetë më pak për shkak të duhanit

Të rinjtë pijnë gjithnjë e më shumë duhan, thotë një studim i Entit Federal të Shëndetësisë. Sipas tij, ky zhvillim është dramatik. Shkaktar i kësaj rritjeje supozohet të jetë publiciteti i firmave të duhanit.

Në rastin e Kosovës Helmut Schmidt ishte në rrugën e gabuar të historisë

Helmut Schmidt ishte një personalitet mendjemprehtë. Por, ish-kancelari dhe publicisti gjerman nuk ishte i pagabueshëm. Qëndrimi i tij kundër intervenimit të NATO-s në Kosovë dhe Bosnjë-Hercegovinë ishte cinik.

Gjeneva planifikon ndalimin e kryqit dhe të shamisë për nëpunësit

Nëpunësit shtetërorë në kontakt me publikun duhet të heqin dorë nga simbolet fetare. Kjo interpretohet në kuptimin e ndarjes së shtetit nga feja.

Në cilat profesione pihet më shumë cigare?

Sipas të gjitha gjasave, nëse pi cigare apo jo, varet edhe nga profesioni që ushtron. Atlasi i ri i duhanit tregon dallime të mëdha ndërmjet grupeve të ndryshme profesionale.

Dy poezi nga Spanja

POEZIA E PARË E pastër âsht tash zemra ime, tash aq bân nëse vdes apo këndon. Mundet me mbushë librin e jetës ose të vdekjes. Të dyja janë t’pashkrueme për...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.