Wednesday, 20. June 2018

dp

dp
4793 POSTIME 0 KOMENTET

Mbi këtë tokë

Mbi këtë tokë asht diçka që meriton me jetue: pasiguria e prillit, aroma e bukës në agim, pikëpamjet e një grueje për burrat, shkrimet...

Një lexim privat i ditarit publik të André Gide

Eseu i famshëm i Orhan Pamukut mbi idenë europiane dhe ndikimin e kulturës franceze në Turqi. Analiza niset nga mendimet mendjemëdha që kishte shkruar nobelisti francez André Gide për turqit dhe kalon nëpër horizontin e shekullit të 20-të, i cili e ka karakterizuar Turqinë dhe shoqërinë turke në shumë aspekte.

Clinton: Isha i bindur se mund të arrijmë marrëveshje me Rugovën, por jo edhe...

Si i përshkruan Bill Clinton momentet më dramatike të negociatave dhe luftës për Kosovën? Detaje nga libri i tij: «My Life», Arrow Books, 2005.

Ia vlenë ta ndërrosh bankën?

Bankat tanimë zor se japin kamata, megjithatë ia vlenë ta ndërrosh atë. Sipas një studimi, kështu mund të kursehen 865 franga në vit.

Nga Zvicra janë ndryshuar 5’500 artikuj të Wikipedia-s

Nëpunës të Federatës kanë provuar të zbukurojnë artikujt e enciklopedisë elektronike Wikpedia. Puna ka shkuar deri aty sa administratorët e enciklopedisë i kanë pezulluar kompjuterët e Federatës.

Papunësia në Zvicër: muaji i parë fillon keq

Janari i 2016-tës fillon me 5’000 të papunë më shumë se në muajin e fundit të vitit që shkoi. Është rritur sidomos numri i të rinjëve pa një vend pune.

Një tregim dashurie

Ah, eja këtu... afrohu pranë meje. Rri te unë derisa të zgjohem nga dremitja e epshit. Largohu pak, sall një grimë, që ëndrra të shkëputet...

Rrezikohen 13’000 vende pune

Që në javët e para të 2016-tës në Zvicër janë fshirë mijëra vende pune. Lajme të tjera të këqia priten më tutje.

Deri 15 vjeç të mbarë, pastaj të mbrapshtë

Analiza më e re e shprehive të varshmërisë paraqet një gjendje joideale. Sidomos te të rinjtë e rritur.

Andon Zako Çajupi, lumturi kombëtare – vuajtje njerëzore

Ai studioi për drejtësi në Gjenevë dhe, megjithatë, më shumë e magjepsi letërsia. Andon Zako Çajupi e thuri, jo vetëm poezinë shqipe «Vaje», që ta këputë shpirtin, por shkroi edhe disa drama dhe komedi socio-politike dhe -kritike.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.