Sonntag, 18. März 2018

dp

dp
4581 POSTIME 0 KOMENTET

Gripi po përhapet me të madhe tek fëmijët

Janë mijëra veta në Zvicër që qëndrojnë në shtrat për shkak të gripit. Është shtuar sidomos numri i fëmijëve të prekur nga kjo epidemi.

Autostradat greke, ferr për emigrantët nga Lindja

Ideja për vendosjen e kufirit të Evropës në Maqedoni dhe jo në Greqi, përmes sjelljes së policëve të FRONTEKS dhe mjeteve teknike, ka marë përkrahje nga krerët më të lartë të BE-së. Ndërkohë aktivistët humanitarë nga kufiri jugor njoftojnë se rrefugjatët nga lindja kalojnë një ferr të vërtetë nëpër autostradat greke, ku qëndrojnë me netë të tëra.

Swiss i lejon telefonatat në avion

Në linjat e gjata të Swiss-it ka WLAN. Për 9 franga. Në kuadër të një faze testuese, pasagjerët mund të telefonojnë edhe në bordin e Boing 777.

Babë e bir donin ta hidhnin gruan nga ballkoni

Një 34-vjeçar dhe babai i tij në moshë 68-vjeçe, sipas akuzës, donin ta gjuanin gruan e 34-vjeçarit nga ballkoni i katit të tretë. Arsyeja: gruaja nuk tregonte respekt.

Në shërbim të kombit

I bekuar qoftë burri patriotik që nuk shoqërohet me hafije; që nuk zë vend në këshillin e shtypësve; që nuk hyn në regjimentin e mercenarëve; por i gëzohet...

Në gropën e rrezikshme

Populli shqiptar historikisht nuk ka qenë kurrë i përfshirë nga vala e radikalizmit. Të paktë janë ata të rinj e të reja, që përqafojnë këtë filozofi jetese në sajë të bindjeve personale; të shumtë janë ata, të cilët e marrin këtë rrugë si pasojë e neglizhencës së institucioneve tona shtetërore.

Albright: Biseda me Demaçin – një nga bisedat më rrëqethëse që kisha pasur në...

Nëpër histori: si e përshkruan Madeleine Albright, sekretarja e atëhershme amerikane e punëve të jashtme, bisedën telefonike me Adem Demaçin gjatë negociatave të delegacionit kosovar në Rambouillet në dimër të vitit 1999. Detajet janë shkëputur nga libri i Albright «Madam Secretary: a memoir», Miramax Books, 2003.

Historia e vjetër e myslimanëve dhe të krishterëve që vrasin së bashku

Por nëse i shkojmë më thellë kësaj historie, ky rrëfim bëhet pikë e pesë. Sulmi osman ishte koordinuar me Mbretin e Francës, Luigjin e Gjashtëmbëdhjetë. Dhe mbase më shumë se gjysma e ushtarëve që po kërkonin të pushtonin kryeqytetin austriak ishin edhe vetë të krishterë. Kishte grekë, armenë, hungarezë, bullgarë, rumunë, serbë, të gjithë duke luftuar në krah të arabëve, turqve, kurdëve dhe të tjerëve në radhët osmane.

«Jeta, një tranzit»

Një artist shqiptar nga Italia i prezenton veprat e tij në Cyrih. Një autore e Tages Anzeiger shpreh konsiderata të larta për idenë dhe thellësinë e krijimtarisë së tij.

Tërbim me vetura, martesa të detyruara, gjakmarrje – na ishte një herë: Tani kosovarët...

Debati mbi kriminalitetin e të huajve në thelb ishte një debat mbi Ballkanin. Për shkak të tij do të votojmë për Iniciativën për Zbatimin e Dëbimit. Por, çfarë u bë me «kriminelët» e atëhershëm kosovarë?
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.