Freitag, 20. Oktober 2017

dp

dp
4137 POSTIME 0 KOMENTET

Paragjykimet e historiografisë serbe: «Skënderbeu është serb»

Qysh në gjysmën e dytë të shekullit XIX, stereotipi negativ për shqiptarët ka qenë i shprehur në një sërë librash të autorëve serbë pa ndonjë redaktim të veçantë shkencor. Më i përhapuri ka qenë, sigurisht, ai për urrejtjen ndaj serbëve.

Edhe një shqiptar i radikalizuar në xhaminë arabe «An’nur» shkon nga Zvicra në Siri

Mediumet zvicerane kanë zbuluar se G.F. është zhdukur në verën e vitit 2012 dhe sipas të gjitha gjasave ka shkuar në Siri. E paqartë është nëse ende është gjallë ky shqiptar nga Kosova me pasaportë gjermane.

Përse nuk vjen?

  Shoh dallëndyshet q’ikin larg dhe gjethet që u zverdhën pak, mbi vreshta tutje bryma ra – përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra? Eja në krahë të të...

Ndryshim i Ligjit për Barazinë Gjinore: Çdo katër vjet analizë e rrogave

Për ta parandaluar diskriminimin e grave në rroga, ndërmarrjet duhet që çdo katër vjet të bëjnë një analizë. Të prekurit nga kjo normë mendojnë që kjo e dëmton palën e gabuar.

Imami i inatosur reagon ndaj atentatit

Pas vrasjes së dy ushtarëve në Sarajevë, një imam i drejtohet publikut me një letër të zjarrtë kundër islamistëve.

Dëbohet nga Zvicra një simpatizant i ISIS-it

Për arsye se bënte propagandë për ISIS-in, së pari e përzuri nga vendi Italia. Tani Oussama Kachias ia ka tërhequr lejen e qëndrimit edhe Zvicra.

A do të rritet orari i punës në 45 orë në javë?

Punëdhënësit zviceranë kërkojnë heqjen e kufirit të epërm të orarit të punës. Përfaqësuesit e punëmarrësve janë të zemëruar.

Në mërgim

Mërgimi është aq i hidhur, saqë gjithçka brenda meje e huaj më është, gjithçka në një mënyrë tjetër. Po vdes gjithnjë e më shumë, çdo shprese lamtumirë po i...

Imami Muhamed Veliq nga Sarajeva: «Ekstremistët islamikë janë si qentë e xhehenemit»

Pas vrasjes së dy ushtarëve të Armatës së Bosnjës nga një ekstremist fetar në Sarajevë teologu boshnjak Muhamed Veliq ka reaguar ashpër kundër keqpërdoruesve të fesë.

«Celulë e ISIS-it në Winterthur»

Specialisti i çështjeve të radikalzimit në Zvicër, gazetari Kurt Pelda, i parashtron hulumtimet dhe drojën e tij në një artikull në revistën Weltwoche. Ai kohëve të fundit është cituar vazhdimisht për pretendimin se në qytetin e Winterthurit funksionon një celulë e ISIS-it. Përfliten edhe shqiptarë.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.