Donnerstag, 26. April 2018

dp

dp
4668 POSTIME 0 KOMENTET

Rugova në sytë e diplomatit italian: «Zëri i tij arrinte edhe në fshatrat e...

«Që Rugova përfaqësonte një pikë ekuilibri në panoramën e brishtë politiko-institucionale kosovare u bë e qartë pas funeralit, kur u kuptua fare mirë se do të ishte e vështirë ta zëvendësonin në institucione dhe në parti»: Diplomati italian dhe funksionari i lartë i Bashkimit Europian Fernando Gentilini portreton Ibrahim Rugovën në librin «Ballkani pa anë e pa fund – udhëtim sentimental nga Prishtina në Bruksel», Dituria, Tiranë, 2015.

«SonntagsBlick»: Kosova po anëtarësohet në UEFA dhe FIFA – Zvicra frikësohet se do ikin...

Gazeta zvicerane shkruan se pas pranimit të Kosovës në shoqatat e futbollit, lojtarët e kombëtares së Zvicrës mund të mbrojnë ngjyrat e atdheut të tyre të parë.

Policia zvicerane arreston me kërkesë të Serbisë ish-luftëtarin e UÇK-së

Albert S., të cilit forcat serbe ia kanë vrarë 13 anëtarë të familjes në rrethinën e Rahovecit, akuzohet nga Serbia për krime lufte.

Shtatë sëmundjet e lirisë së shtypit

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit më 3 maj.

Hasan Prishtina në Korrespondencën Shqiptare të Leo Freundlich

Në lajmet e publicistit austriak, Leo Freundlich, Hasan Prishtina përshkruhet si politikan me reputacion të madh në të gjitha trevat shqiptare dhe sidomos në Kosovë. Por si politikan dhe si ministër në Qeverinë e Përkohshme të Ismail Qemalit ai ishte i pafuqishëm t’u dalë në ndihmë bashkëkombësve në Kosovë. Hasan Beu kritikonte Francën se është bërë gramafon i Rusisë kundër Shqipërisë, përpiqej të lidhte aleancë me prijësin e «bandave bullgare», Sandanski, denonconte krimet serbe, kërkonte ndihmë nga Fuqitë e Mëdha, por në fund i dëshpëruar thoshte: «...shpresojmë se serbët nga mirënjohja ndaj shqiptarëve së paku t’i trajtojnë njerëzisht vëllezërit tanë në Serbinë e Re dhe do t’i respektojnë kufijtë e shtetit tonë të ri».

Elegji për edukimin patriotik të masave

Nga shënimet e burgut të shokut dhe komandantit suprem Azem Syla, vëllimi i parë, burgu i Prishtinës, Republika e lirë dhe e pavarur e Kosovës, prill 2016.

Po na e marrin

Një përngjasim qesharak mbi debatet shqiptare mbi Skënderbeun dhe «armiqtë e shqiptarizmës që me çelësa e dara të zeza kanë zënë të dekonstruktojnë mitologjinë nacionale».

Statistika e frikshme e Kosovës: brenda 4 viteve mbi 50 punëtorë kanë vdekur në...

Punëtorët në Kosovë janë të rrezikuar sidomos në sektorin e ndërtimtarisë. Shumica e ndërmarrjeve nuk e respektojnë fare Ligjin e Punës. Rrogat në sektorin privat, i cili punëson mbi 220 mijë veta, mbesin të mjerueshme.

Larg atyne që flasin si unë

Fishkllim ere ndër shelqe të ngrime me ujna prrojesh veshtoj, te zanafillja, truemje se si i falen dreqit shpirt e korp, be të forta mbi gurë, qiell e dhe. Jam...

Dielli i pasditës

Këtë dhomë sa mirë që e njoh. Tani janë zënë me qira ajo bashkë me atë pranë Për zyra tregtare. Gjithë shtëpia u bë zyrë ndërmjetësish, dhe...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.