Sunday, 21. October 2018

dp

4967 POSTIME 0 KOMENTET

Pi atë kupë verë

pi atë kupë verë në një tavernë të tymtë në cep, tani kur shirat sërishmi ia mbërritën tok me detarë të kërrusur e peshkatarë të zymntë që...

Çdo ditë nga një barbari

«Gratë theren me thikë, ngufaten me litar, hidhen shtatzëna në lumë, mbyten duke i rrahur, mbyten duke u qëlluar me shkelm e grusht, ngufaten në gjumë, lagen me benzinë dhe u vihet zjarri, fundosen në vaskë»: dhuna ndaj grave është problem i gati çdo shoqërie në Europë. Në Kosovë për këtë temë «të re» viteve të fundit flitet më shumë për shkak të rolit aktiv të mediave. Por, beteja duhet të vazhdojë me intensitet të shtuar.

Edi Rama fillon një betejë kundër «portaleve»

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama pretendoi se faqet e internetit duhet të «legalizohen» dhe të regjistrohen në Qendrën Kombëtare të Biznesit «deri të hënën» si pjesë e një nisme të pashpjeguar qartë të quajtur «paketa antishpifje». Ekspertët e medias mendojnë se kërcënimi është pa bazë ligjore dhe nuk përbën zgjidhje për krijimin e një mjedisi të shëndetshëm informacioni në vend.

Rëndësia e drejtshqiptimit të emrave të fëmijëve

Disa emra specifikë dallojnë vetëm për nga një shkronjë nga ata të zakonshëm, ndaj bartësit e tyre gjithë jetën duhet të merren me korrigjimin e të tjerëve gjatë shqiptimit.

Erozioni i Perëndimit

ESE - Bashkimi Europian është vetëm një bashkësi vlerash para revokimit. Themelet e tij po rrëzohen. Gjermania dhe fqinjët e saj kanë arsye për vetëkritikë. Vetëm një Europë liberale e shteteve thelbësore, e cila është e vetëdijshme për fuqinë e saj, mund të ndalë shpërbërjen e vazhdueshme.

Përse diagnoza e Faik Konicës për karakterin e shqiptarëve dhe korrupsionin në administratën shtetërore...

INTERVISTË – 40 pyetje – 40 përgjigje: Agron Demi, publicist

Hamleti

Murmuritja shuhet. Në skenë, dal unë. Mbështetur në parvaz, nga jehona të largëta, rrekem të nxë, Çfarë nga kjo jetë ka për të ngjarë. Terri i natës, si...

Katër hapa për fuqizimin e Kosovës dhe të diasporës

Diaspora duhet të bëhet pjesë integrale e përfaqësimit politik në shtetndërtimin dhe reformimin e shtetit të Kosovës. Duke marrë parasysh kompozicionin kushtetues të ndarjes së ulëseve në Kuvendin e Kosovës, përmes një amandementimi kushtetues, diasporës duhet t’i rezervohen përafërsisht 15 ulëse në Kuvend.

Çka duhet të harrojë dhe çka duhet të mësojë Albin Kurti?

Albin Kurti nuk mund të jetë lider politik i dekadës së ardhshme të Kosovës nëse kësaj shoqërie të lodhur i ofron vetëm popullizëm, nëse nuk çohet në këmbë kur intonohet himni i Kosovës, nëse simbolet shtetërore të Kosovës i konsideron vetëm rekuizita të banjës, nëse nuk mban qëndrim të qartë kundër fanatikëve islamikë, nëse nuk kundërshton homofobinë dhe nëse partnerët politikë dëshiron vetëm t’i nënshtrojë, që ata pastaj të vallëzojnë sipas muzikës së tij.

Prapaskena e polemikave Thaçi – Haradinaj

«Kundërshtimet mes presidentit dhe kryeministrit janë qe disa muaj publike dhe shprehin një dallim të thellë në pikëpamjet kryesore që kanë të bëjnë me dialogun por që kanë të bëjnë edhe me numrin e veteranëve të luftës dhe të thëna publikisht e ndajnë edhe opinionin dhe tregojnë pikëpamje të ndryshme që rrezikojnë udhëheqjen e shtetit sepse ne duhet të kemi një politikë unike të qeverisjes dhe duhet të kemi koordinim të plotë mes presidentit dhe qeverisë dhe tash është fakt që nuk e kemi», thotë analisti Ramush Tahiri.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.