Sonntag, 30. April 2017

Analizë

Si po e përçan BE-në kriza e emigrantëve

Loja e hedhjes së fajit ka përfshirë tërë Bashkimin Evropian - prej lindjes në perëndim dhe prej jugut në veri - për shkak të krizës së emigrantëve
Northfoto / Shutterstock.com

Të jesh grua dhe e mbijetuar e luftës në Kosovë

Stigman sociale, zbatimi me teke i ligjeve të trashëgimisë dhe politikat jostabile qeveritare kanë vështirësuar edhe më shumë jetën për të mbijetuarat e luftës në Kosovë në kohën kur ajo që kërkohet më së shumti është ndihma për shërimin e plagëve.

Putini i përhershëm dhe dy Rusitë e kancelares Angela Merkel

Rusia e dashur dhe një president i zorshëm: mbi raportin e kancelares Angela Merkel me Kremlinin.

Rrënjët e kaçkavallit gjenden në Lazarat

Në pjesën e parë të një serie prej tre artikujsh mbi origjinat e djathit popullor të Ballkanit, Altin Raxhimi investigon se në Lazarat nuk shkohet vetëm për kanabis.

Kriza e emigrantëve: Shkaqet e eksodit nga Ballkani

«Rruga e Ballkanit» është bërë fort e famshme prej momentit kur Maqedonia shpalli në fund të gushtit gjendje të jashtëzakonshme në zonat e saj...

Të kesh fatin e kaçkavallit!

Pas udhëtimit të gjatë, plot të papritura dhe shpesh çorientues në kërkim të kaçkavallit, Altin Raxhimi rikujton edhe një herë se si nisi ky kërkim shumëkuptimësh.

Europa e hipokritëve

Ndihma gjermane për refugjatët është prekëse, madhështore dhe historike.

Kriza e refugjatëve vë në pah absurditetin e mbetjes së Ballkanit jashtë BE-së

Kriza e refugjatëve mund të ketë dominuar raportimin e kryeministrave dhe diskutimin zyrtar, por gjithashtu vë në pah absurditetin e mbetjes së jashtë të BE-së të vendeve të Ballkanit Perëndimor. Ne po shohim me sytë tanë dhjetëra mija refugjatë që kalojnë nëpër një vend anëtar të BE-së dhe një vend të zonës Schengen pë të kaluar dy shtete jo anëtare - Maqedoninë dhe Serbinë - për t'u futur prapë në një vend të zonës Schengen - Hungarinë - që po ndërton një rrethojë gjembore si ajo që kishte shkatërruar para 26 vjetësh.

Na duhet gazetaria konstruktive

Mbi pasojat negative të demokracisë mediale.

Pa lidership, pa para – BE-ja ia ka kthyer shpinën Ballkanit në kohën e...

Numri i personave që po kalojnë përgjatë rajonit të Ballkanit në rrugën drejt Perëndimit është rritur në mënyrë të hatashme. Vjet vetëm tetë mijë...

Artikuj të zgjedhur

7,043FansaPëlqeje
152NdjekësNa Ndjek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.