Monday, 22. October 2018

Analizë

Lajme nga spitali apo lajme për spital?

Nga rezultatet e monitorimit për raste të veçanta rezulton se televizionet nacionale (RTK, KTV dhe RTV21) janë më të kujdesshme në raportim sesa mediet...

Gazetaria e verifikimit të fakteve në pikëpyetje

Sikur «Facebook»-u të mos ekzistonte gjasat janë shumë të vogla që ndonjëri nga gazetarët do ta kontaktonte Gëzim Kelmendin, kryetar i partisë joparlamentare «Fjala»,...

«Frankfurter Allgemeine Zeitung»: BE kundër ndarjes së Kosovës, Mogherini është pothuaj vetëm, Thaçi ka...

Gazeta gjermane thekson se shumica e vendeve të BE-së janë kundër korrigjimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Përse e kundërshtuan shumica e ministrave të jashtëm ndarjen e Kosovës në një takim në Vjenë në fund të gushtit? Dhe çka thuhet në një raport intern të një politikani gjerman dhe një ish-diplomati britanik mbi idenë e korrigjimit të kufijve?

Më thuaj çfarë dëshiron të shohësh kur të zgjohesh në Sarajevë, në Beograd, në...

Një editorial nga politikani liberal serb Çedomir Jovanoviq.

Fillimi i fundit të Hashim Thaçit

I mbetur pa mbështetje dhe pa autoritet, Hashim Thaçi po përpiqet të bëjë kthesat e fundit në politikë. Tash dëshiron që në dialog me Serbinë ta përfshijë edhe Albin Kurtin, për të cilin aludonte se financohet nga Irani, nga grupet islamiste dhe nga Rusia. Pasi e dogji komplet kryesinë e LDK-së tash oferta «presidenciale» i dërgohet Albin Kurtit. Gjasat për pazar nuk janë as minimale. Kosova duhet të shkojë në zgjedhje. Sepse i duhet legjitimitet i ri.

Në bisedimet e fshehta për copëtimin e Kosovës, dosja e Thaçit peshon më së...

Loja e rrezikshme me territore e ka dëmtuar Kosovën substancialisht. Ajo e ka torpeduar seriozisht shpalljen e pavarësisë dhe vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë. Një aspekt tjetër i kësaj veprimtarie rrënuese është se Serbisë i është hequr nga çafa laku që ia kishte shtrënguar BE-ja apo, thënë më mirë, Gjermania se deri në fillim të vitit 2019 ajo duhej, me çdo kusht, ta njohë Kosovën.

Ministri i Punëve të Jashtme të Shumadisë

Se deri ku janë në gjendje ta poshtërojnë vendin komandantët e UÇK-së tregon gatishmëria e tyre që për të qëndruar në pushtet t'i japin postin e ministrit të Jashtëm një personi totalisht të papërgjegjshëm dhe të padenjë për post publik.

Kritikohen gjestet «diplomatike» të Pacollit në OKB

Papërgjegjësi, huti dhe humor bizar: nga shëtitjet e ministrit të Jashtëm të Kosovës korridoreve të ndërtesës së OKB-së në New York.

Pavarësia dhe kasha(g)ia

Në vitin 2011, 2012 krejt debatet ndërkombëtare zhvilloheshin drejt rritjes së presionit kundër Serbisë për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Çfarë bën bashibozukët e...

Gjenerali gjerman që i dha oficerit serb 28 minuta kohë për t’u larguar nga...

Në moshën gati 80-vjeçare ka vdekur gjenerali i Bundeswehrit Helmut Harff, njëri nga heronjtë e çlirimit të Kosovës.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.