Tuesday, 21. May 2019

Analizë

Zoti Kryeministër, populli është falënderues, por jo injorant!

Pas koncesioneve të bëra nga ana e Kosovës, nuk duhet të kërkohet më shumë nga populli. Të presim njëherë njohjen nga Serbia, pastaj e jetësojmë Asociacionin.

Historia e Shqipërisë në futbollin europian

Shqipëria priste ekipe europiane me lojtarë me mjekra, të cilat ishin ndaluar në diktaturën komuniste të Hoxhës. Shqipëria është kualifikuar për herë të parë në Europianin e vitit të ardhshëm, por për dekada me radhë klubet shqiptare kanë intriguar adhuruesit e futbollit, shkruan «Guardian»

BDI – mes dekriminalizimit dhe shpartallimit

Sipas shoqërisë civile, në BDI ka krizë që mund të shpiejë deri në shpartallimin e saj.

Sot 17 vjet: Marrëveshja Holbrooke–Millosheviq

Ujdia e 13 tetorit pruni në Kosovë një mision vëzhguesish ndërkombëtarë, të cilët dëshmuan se Sërbia s'po hiqte dorë nga dhuna. Si rrjedhojë, Natoja nisi bombardimet kundër forcave sërbe në pranverë.

Një festë për ardhmërinë tonë

Shqipëria në Kampionatin Europian? Një ëndërr – realitet! Po aq sa Kosova shtet i pavarur!

«Luajmë për Zvicrën! Ku është problemi?»

Futbolli në Zvicër është fushë e projektimit të integrimit të të huajve dhe ëndrrave.

Shqiptarët e Zvicrës dhe privilegji i votës më 18 tetor

Ju jetoni në një shtet, i cili votën e juaj e vlerëson si votën e çdo votuesi tjetër. Të votoni është përgjegjësi!

Paqe edhe në fushën e blertë!

Disa mendime mbi ndeshjen e futbollit mes Shqipërisë dhe Serbisë.

Prehje mes peshqve të shenjtë në Shanliurfa

Përzierje traditash, civilizimesh, kulturash: Një bredhje refleksive dhe retrospektive mes Anadollit të vetmuar dhe Stambollit qejfli.

Prej zezakëve të Ulqinit deri te ortodoksët shqiptarë në Maqedoni

Libri «Shqiptarët dhe të tjerët: nga Madona e Zezë deri te Molla e Kuqe» i historianit Ylber Hysa do duhej të ishte lektyrë e obligueshme për të gjithë studentët shqiptarë të historisë.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.