Friday, 26. April 2019

Analizë

Fushata antiarabe nuk e çon Kosovën askund

Anëtarësimi i Kosovës në UNESCO dështoi për shkak të shumë faktorëve. S’bën punë tani as akuzimi i të tjerëve, as mbivlerësimi i potencës diplomatike të Kosovës. Tash duhet të fillojë beteja e re – dhe në asamblenë e ardhshme Kosova mund të bëhet pjesë e UNESCO-s.

«Shteti Islamik» po infiltrohet që ta destabilizojë Ballkanin

Ka nisur të rritet frika në mesin e shërbimeve të inteligjencës për ekstremizmit islamik që po përfshin rajonin.

Letra që rrëzoi Murin e Berlinit

Si e rrëzoi Murin e Berlinit duke belbëzuar funksionari gjermanolindor Günter Schabowski, i cili vdiq të dielën.

Politika nxit konflikt shoqëror në Kosovë

Gjendja politike, ekonomike dhe sociale për ditë e më shumë është duke krijuar vullnetin edhe nevojën e qytetarëve jo për të ikur sot nga Kosova, por për të ikur dje. Në pamundësi për të ikur sot dhe dje, kjo pakënaqësi qytetare lehtë instrumentalizohet për të shkaktuar konflikte shoqërore.

Kosova dhe fati i saj

Nëse udha e jonë do të vazhdojë të jetë me lshue tokën, pasuritë ma të vlershme të trashgueme nga të parët t’onë dhe me emigrue, gjithënjë me emigrue si dikuer prej një vilajeti në tjetrin, prej Tyrqisë ose Shqypnisë në dhéna të hueja e të vendosemi n’ato, fati i Kosovës bashk me atë të Kosovarit se në ç’far përfundimi do të përfundojë na duket s’ka nevojë t’a përmendim

Dita kur u çlirua Gjermania!

Fjalimi i presidentit Richard von Weizsäcker gjatë ceremonisë përkujtimore të 40-vjetorit të përfundimit të Luftës së Dytë Botërore në Europë dhe tiranisë nacionalsocialiste, më 8 maj 1985, në Bundestag në Bonn.

Orientimi nga Perëndimi shpëtimi i jon i vetmi!

Dialërië shqiptare, koha bërtet për një ndërrim të madh politik, social edhe kulturell në atdhe t’ at; koha bërtet për orientimin t’ ëmë nga perëndimi.

Rruga e gjatë e Kosovës drejt anëtarësimit në BE

Po derisa kriza politike dhe financiare e Evropës po vazhdon, ndikimi i saj në Ballkanin Perëndimor me gjasë do të shënojë rënie. Kjo mund të mos vërehet menjëherë, sepse Rusia dhe Turqia po përballen me probleme të tyre.

Gjuha amtare në shkolla publike në Zvicër: Për një lëndë zgjedhore me nota

Për mësimin e mirëfilltë të shqipes në emgracion dhe përparësitë e saj ka ende për t’u bërë. Nëntë faktorë dhe katër shtylla që e shpjegojnë situatën dhe e përmirësojnë atë.

A do të plasë lufta në Ballkan?

Pas njëzetë vjetësh paqe, Republika Sërspka kërcënon të çojë poshtë marrëveshjen që mbajti Bosnjën të bashkuar. Perëndimi duhet t'i thotë ndalë kësaj pune.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.