Thursday, 25. April 2019

Analizë

«Me këtë nivel korrupsioni vendet e Ballkanit nuk e kanë vendin në BE»

Gazeta gjermane «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), e cila është e afërt me kabinetin e kancelares Angela Merkel, kritikon ashpër politikanët e Ballkanit për plaçkitjen e vendeve të tyre. Në krye të listës së shteteve më të korruptuara është Shqipëria. Kosova po ashtu zë një vend të turpshëm, sepse një raport konstaton se korrupsioni po rritet.

Pse nuk është i mundshëm debati me myslimanët që flasin badihava?

Sepse fanatikët myslimanë fyejnë dhe kërcënojnë - dhe nuk dëshirojnë të jetojnë me fenë e tyre brenda një rendi demokratik, por rendin demokratik duan ta keqpërdorin për të imponuar modelin e tyre rigoroz kulturor. «Dëgjojeni fjalën dhe ndiqeni të mirën», thuhet në Suren 39:18. Kurani i porosit njerëzit të dëgjojnë edhe fjalët që do të vijnë më vonë, sepse gjithçka, edhe Kurani, është i interpretueshëm, siç është edhe Bibla. Bëhuni avangardë e myslimanëve paqësorë, shqiptarë, jo brigadë e ymetit mysliman që synon sundimin e botës, sepse kjo është vetëm një ëndërr e sertë.

Si e humbën debatin me Mehmet Krajën myslimanët e rrejshëm?

Në vend të argumentit, sharje e shpifje – ky është reagimi i «myslimanëve të Facebookut» që Kosovën e shohin si atdhe të përkohshëm drejt bashkimit me «ymetin mysliman» të «Shtetit Islamik». Këtë film s’do ta shihni kurrë.

Letër myslimanëve të Facebook-ut

Miqve të mi myslimanë të Facebook-ut kam një pyetje për t’ua bërë: Çfarë mendoni të bëni me Kosovën? Nëse pandehni se Kosovën e keni bërë tashmë shtet islamik, mos e harroni kundërshtimin tonë (tash për tash të heshtur), sot dhe për tërë jetën.

Propagandistët e Putinit

Qëllimi i mbulimit të luftës së Ukrainës prej televizionit rus nuk është raportimi i luftimeve, por hedhja e sa më shumë benzine flakëve të luftës, thekson në librin e tij Arkady Ostrovsky, ish-korrespondent i «Financial Times» dhe së fundi i «Economist» nga Moska.

Pushtimi i radhës i Stambollit

Për herë të parë që nga koha e Ataturkut tani lejohet që një myezin të thërrasë ezanin në Ajasofja. A po merr fund definitivisht shekullarizimi i Turqisë?

Të lumtë ne: edhe në Sarandë një bust për Hillary Clinton

Përmendoromania shqiptare kinse në nderim të Amerikës ka marrë përmasa absurde dhe qesharake. Mos të mendojë kush që kështu do të gëzojmë ndonjë respekt.

Oliver Schmitt: Europa nuk duhet ta tolerojë retorikën e Erdoanit në Ballkan

Profesori i historisë në Universitetin e Vjenës, Oliver Jens Schmitt, shkruan në një artikull për gazetën zvicerane «Neue Zürcher Zeitung» se fantazma osmane e kryetarit turk nuk duhet të tolerohet.

Amerika duhet t’i përvjelë mëngët për të shpëtuar Europën

Europa duhet t’i mbajë hapur kufijtë e brendshëm dhe të ruajë tregun e përbashkët për aktivitet ekonomik – madje edhe me Mbretërinë e Bashkuar që më nuk është anëtare zyrtare e BE-së. NATO-ja duhet të fuqizohet për adresimin e kërcënimeve në rritje nga Lindja dhe Jugu. Projekti europian duhet të përparojë edhe më shumë. Dhe Amerika duhet edhe njëherë të jetë e pranishme në zemër të Europës që të ndihmojë që këto të jetësohen. Në të vërtetë, ky është moment kthese për Europën – dhe për Amerikën.

Futbollistët shqiptarë me rritje enorme në bursën e transferimeve

Çfarë do të bëhet me Lenjanin, Hysajn, Kukelin, Ajetin? Europiani i futbollit ka rritur vlerat e disa futbollistëve shqiptarë, të tjerë duan t’i qëndrojnë besnik ekipeve, kurse ekspertët vlerësojnë se rritja është së paku prej 20 deri 30 për qind.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.