Thursday, 25. April 2019

Analizë

Çfarë të bëjmë me ambasadorin e frikësuar?

I dërguari i Washingtonit në Prishtinë mund të shqetësohet për shkak të dhunës «si mjet politik në Kosovë», por edhe më shumë Greg Delawie duhet të brengoset që SHBA-të prej vitesh tolerojnë një pushtet të kriminalizuar dhe të korruptuar në Kosovë. Tymi i gazit lotsjellës në këtë vend po lëshohet si protestë kundër zjarrvënësve të Kosovës, të cilët ambasada e zotit Delawie i fton në Lutjet e Mëngjesit.

Rregullat e Cosa Nostras kosovare

Kapja e shtetit me metoda kriminale: ky është bilanci i «qeverisjes» nga e ashtuquajtura Parti Demokratike e Kosovës. Edhe sa do të durojnë qytetarët e Kosovës?

Hija e historisë

Ditari i Sarandës (7)

Ishujt e vërtetë të Sarandës

Ditari i Sarandës (5)

Shqipëria – një filigran i fshehur i Europës

Ditari i Sarandës (4)

ISIS-i mposhtet duke ia zgjatur dorën rinisë arabe

Mposhtja e grupit xhihadist do të lërë boshllëk ideologjik – dhe për të mos lejuar ngritjen e sërishme, rinisë i duhen vende pune dhe përfaqësim politik.

Shih Sarandën, ëndërro një ditë

Ditari i Sarandës (3)

Erdoani kundër vlerave perëndimore

Është fakt i pamohueshëm se prioritet i Erdoganit nuk janë vlerat perëndimore; prioritetet e tij janë luftërat kundër gylenistëve dhe kryengritësve kurdë, e nuk është lufta kundër ISIS-it, shkruan David Gardner në Financial Times.

Pse Franca është caku kryesor i xhihadistëve?

Planifikuesit e ISIS-it duket se e shohin mundësinë që të nxisin një përçarje ndërmjet atyre në Francë, si rasti i zotit Hollande, që refuzojnë politikat më të ashpra të sigurisë në emër të vlerave republikane, dhe atyre që bëjnë thirrje për masa të stilit izraelit. Është e konsiderueshme mundësia për të nxitur konflikt politik, ideologjik dhe etno-fetar para zgjedhjeve në mot për president të Francës.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.