Monday, 18. February 2019

Analizë

«E vërteta mund të ketë efekt vetëm kur marrësi është i pjekur për të»

Një përgjigje Halil Matoshit pas shkrimit të tij, në të cilin ai pak polemizon me mua dhe më shumë me krejt dynjanë.

Biznesi i artë i koncesioneve shënoi rekord të ardhurash në 2015-ën

Të dhënat financiare të koncesioneve kryesore të miratuara nga qeveritë shqiptare gjatë dy dekadave të fundit, tregojnë se këto biznese i shtuan ndjeshëm të ardhurat dhe fitimet në vitin 2015.

E dua Sokratin, por më shumë të vërtetën

Një polemikë me Enver Robellin.

Disa porosi për Halil Matoshin

Lidhur me debatin mes kosovarëve të Tiranës dhe shqiptarëve të Prishtinës.

Rruga që na ka treguar Pashko Vasa

Kronika e një prishtinasi tipik.

Udhërrëfim për religjionin dhe kulturën e një qyteti shqiptar

Kronika e një prishtinasi tipik.

Të zbresim te faktet, t’i lëmë lavdërimet pa mbulesë

Debati i publicistëve të Prishtinës dhe Tiranës për raportet mes shqiptarëve të Kosovës dhe Shqipërisë dalëngadalë po shndërrohet në garë se cila shoqëri ka më shumë talente. Në këtë kurth bie edhe Ben Blushi, i cili duke shkruar me stil të bukur i harron faktet.

Tiranë-Nish, por jo duke anashkaluar shtetin e Kosovës

Qeveritë e Serbisë dhe Shqipërisë pritet të takohen në Nish. Beogradi po insiston që ky të jetë një takim mes serbëve dhe shqiptarëve në rajon, duke e përjashtuar Kosovën si shtet. Tirana nuk duhet të bjerë në këtë kurth.

Të grindesh për mjekrën e perandorit…

Fjalosjet mediale mes Prishtinës dhe Tiranës për futbollistët e diasporës tregojnë thellësinë e krizës shqiptare kudo në Ballkan.

Milot, Milot – mirë se vjen!

A mund ta heqim fjalën «tradhtar» nga diskursi publik dhe nga fusha e futbollit? Mundemi. Duhet. Patjetër. Që Milot Rashica tash do të luajë për Kosovën, nuk ka të bëjë asgjë me tradhti, por me një vendim racional.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.