Ambasadorët politikë, në kundërshtim me ligjin
Procesi i emërimit të ambasadorëve të rinj ka ngecur si pasojë e tejkalimit të kuotës së të emëruarve politikë, shkruan sot Koha Ditore.

 

Muajt e fundit, nga tre sa i janë dërguar presidentes së Kosovës për dekretim, vetëm Vlora Çitaku, e propozuar për ambasadore në Uashington, është dekretuar.

Ndërkohë, ka më shumë se tre muaj që dekretimin e presin Leon Malazogu, i propozuar për ambasador në Tokio, si dhe Bujar Bukoshi, i cili është propozuar të dekretohet si «Ambasador-at-large» për organizata ndërkombëtare.

Në rastin e Bukoshit, problem paraqet edhe fakti se emërimi i tij tentohet të bëhet për një gradë ambasadoriale që nuk është e paraparë me ligj.

Ndërkohë, «Koha Ditore» ka marrë vesh se propozimet e vazhdueshme politike të Qeverisë për ambasadorë kanë bllokuar dekretimin e emrave që tashmë kanë kaluar procedurat nëpër Komisionin për Punë të Jashtme. Burime të ndryshme të afërta me Qeverinë i kanë thënë gazetës se tejkalimi i numrit të paraparë të të emëruarve politikë për ambasadorë ka shkaktuar ngecjen e dekretimeve të mëtutjeshme.