Akuzat për prostitucion prekin ministrin malazez
Ministri i brendshëm malazez është akuzuar për prostitucion pas një hetimi disa mujor të policisë në radhët elitë të prostitucionit. 

Nga Dushica TOMOVIQ

Ministri i brendshëm i Malit të Zi, Rasko Konjeviq, të mërkurën mohoi akuzat se ai përdorte prostituta, duke e quajtur këtë një «gënjeshtër të shëmtuar».

Në një konferencë për shtyp të mërkurën, Konjeviq tha se kishte ngritur padi kundër Prokurorit Special Milivoje Katniq, pasi zbuloi se policia në departamentin anti-krim i organizuar në bashkëpunim me kriminelët dhe median po përgatitnin diskreditimin e reputacionit të tij.

«Është e qartë se krimi i organizuar dhe tentakulat e tij në polici dhe media po përgatiteshin të më diskreditonin,» tha Konjeviç.

Sipas raportimeve të medias ministri u akuzua nga një oficer policie, Gjoko Goluboviq,  i cili pretendoi se Konjeviq kishte vizituar prostituta për një kohë të gjatë.

Goluboviq u arrestua të mërkurën i dyshuar për keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe një gjykatë urdhëroi mbajtjen e tij për tre ditë në qeli.

Oficeri i policisë e mbrojti veten duke thënë se ai vetëm kishte përsëritur atë që i kishin thënë kur po merrej në pyetje për të thyer një rrjet prostitucioni.

Në dy muajt e fundit, policia ka kryer disa operacione kundër prostitucionit, që është i paligjshëm në Malin e Zi dhe përfshin dënime të rënda me burg.

Në një aksion policor të quajtur «Kukulla» në fund të gushtit, Zeljka Roloviq nga qyteti i Kotorrit u arrestua e dyshuar për përfshirje në një rrjet të organizuar prostitucion me disa gra.

Ajo dyshohet se ka organizuar shërbime seksuale në hotele, vila, varka dhe vende të tjera të qytetit bregdetar për fitim financiar.

Fotografitë e saj në udhëtime luksoze nëpër botë janë përhapur kudo në media. Hetimi i policisë ka zbuluar në listën e klientëve të saj të famshëm dhe politikanë.

Rrjetet sociale kanë spekuluar rreth politikanëve dhe atletëve që përdorën shërbimet e «Madamës Malazeze», siç e ka pagëzuar media Roloviqin.

Kjo ka mohuar të ketë pasur lidhje me prostitucionin dhe është shprehur se media i ka shkatërruar jetën me përrallat që ka treguar.

Në një tjetër mësymje policore në korrik, në një resort në Budvë, tre persona nga Serbia, Mali i Zi dhe Bosnja u arrestuan të dyshuar për organizimin e një rrjeti prostitucioni.

E njëjta gjë ka ndodhur edhe në Podgoricë sipas raporteve të policisë.

Sipas organizatave që monitorojnë gjendjen, prostitucioni është shumë i përhapur në Malin e Zi, sidomos në qytetet bregdetare ku ka komplekse turistësh.

Çmimet për shërbimet variojnë nga 200 deri në 250 euro, por në resorte si Budvë, çmimet mund të arrijnë në 1000 euro, ndërsa gratë e prostitucionit të jahteve fitojnë nga 3000 deri në 5000 euro.

(BIRN Albania, Reporter.al)

Foto: Fisun Ivan / Shutterstock.com