24 shtator 1945

24 shtator 1945

Portret i Nazim Hikmetit.Ma i miri det asht ai
të cilin ende nuk e kemi kalue.
Fëmija ma i bukur asht ai
që ende nuk asht rritun.
Ditët tona ma të mira
janë ato që ende nuk i kemi përjetue.
Dhe fjala ma e mirë që due me ta thanë asht
ajo që ende nuk asht thanë.

Përkthye nga Enver Robelli